Case: Konsultrollen hjälpte mig till drömjobbet

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Case: Konsultrollen hjälpte mig till drömjobbet</span>

Så blev jag äntligen Poolia-konsult

Min första intervju på Poolia var med Jannica Chinos, min blivande konsultchef. Intervjun kändes och gick väldigt bra. Så bra att jag kort därefter fick träffa avdelningschefen och någon från HR på Vattenfall. Även denna intervju gick bra och jag fick uppdraget som anläggningsredovisningsekonom på Vattenfall i sex månader. Uppdraget gick bra och rullade på, och direkt efter att det löpte ut fick jag nästa uppdrag som systemekonom på avdelningen Finance Services på Vattenfall. Där supportade jag hela redovisningsavdelningen tillsammans med tre andra i mitt nya team. Ett uppdrag som skulle pågå i sju månader.

Från systemspecialist till controller

Några månader senare mitt in i det nya uppdraget som systemekonom fick jag, tack vare mitt breda kontaktnät på Financial Control, ett erbjudande om att ta uppdraget på avdelningen Financial Control som Financial Controller. Eftersom jag ända sedan jag blev klar som civilekonom velat arbeta som controller, såg jag nu min chans. Men vad händer om jag skulle vilja byta uppdrag när jag redan sitter på ett befintligt uppdrag med kontrakt som löper ut om ett år, går det? Jag pratade med min konsultchef Jannica och utan några invändningar såg hon tillsammans med Vattenfall till att jag kunde byta uppdrag. Jag har aldrig varit med om ett bemanningsföretag som har visat på en sådan flexibilitet.

Jag är mer än en konsult

I dag får jag jobba med det som jag drömt om, och det är delvis tack vare Jannicas och Poolias flexibilitet men även den flexibilitet Vattenfall har visat. Genom vår öppna dialog, Jannicas förtroende och den trygghet hon har gett mig, är jag där jag vill vara. Jag kanske inte hade exakt de erfarenheter som krävdes (enligt mitt CV) för att bli en Financial Controller, men både Jannica och Poolia trodde på mig. Dessutom har jag skapat tillit hos kunden, vilket förenklade kundens val av ”rätt person på rätt plats”. De har fattat att man inte är sitt CV – utan vad man kan åstadkomma. Vilket jag redan hade visat hos kunden genom bland annat resultat och social förmåga i form av att skapa breda kontaktnät hos kunden samt att alltid vara service-minded och sätta kunden först.

Därför ska du arbeta som konsult Ladda ner guiden!Jag ser mig själv som mer än en konsult. Poolia är min uppdragsgivare samtidigt som jag är deras ansikte utåt, jag representerar dem och gör mitt bästa för att kunden, i det här fallet Vattenfall, ska känna att konsulter från Poolia gör ett riktigt bra jobb och är att lita på. Jag ”säljer” in Poolia varje dag för att bana väg för andra konsulter i min situation. Jag vill att Poolia ska vara top of mind när man tänker på konsulter.

Sedan första gången jag såg reklamen ”Behöver du hjälp? Ring Poolia!” så har jag alltid velat arbeta där. Jag är evigt tacksam för vad Poolia har gjort för mig och jag har definitivt aldrig haft en lika bra konsultchef som Jannica.

/Vahid Jam 

 

vahidcase_720.png 

 


Vill du läsa fler case?

Från nutrionist till konsult i läkemedelsindustrin
Mer än ett samarbete
Gör om och gör rätt!

 

Under åren som gått har jag inte bara fått möjligheten att testa på olika branscher och uppdrag utan även bemanningsföretag. Oavsett uppdrag och företag har jag alltid drömt om att jobba som controller och att vara Poolia-konsult. Tack vare Poolia har detta nu blivit uppfyllt. I det här blogginlägget ska jag berätta om min resa och varför jag tycker om att jobba som konsult på Poolia.

Efter min civilekonomexamen och mina år på andra bemanningsföretag och olika uppdrag, kom jag i kontakt med före detta VD:n på Poolia Ekonomi, Jonas Agartz, på LinkedIn. Han rekommenderade mig att söka ett uppdrag som anläggningsredovisningsekonom på Vattenfall som konsult via Poolia. Det gjorde jag.