Case: Nyexaminerad nutritionist på en svår marknad

labb.jpg

Jag var tvungen att bredda min syn

Trots att nutrition är mitt stora intresse insåg jag ganska snabbt att det inte fanns så många tjänster utformade specifikt för nutritionister ute på arbetsmarknaden. Jag bestämde mig då för att bredda min syn och ta en alternativ väg.

Då jag via min utbildning redan läst en hel del kemi, och sedan tidigare har erfarenhet från att ha jobbat på laboratorium, började jag snegla på liknande arbeten. Det var då jag såg att Poolia annonserade att AstraZeneca sökte konsulter. Jag registrerade mitt CV på Poolias hemsida och strax därefter kontaktade de mig.

En snabb process

Efter intervju med rekryterare på Poolia blev jag presenterad för AstraZeneca och kort därefter fick jag jobbet. Jag är fortfarande ganska ny, men det känns bra att ha fått in en fot på arbetsmarknaden. Att arbeta som konsult är ett riktigt bra sätt att få lite erfarenhet och testa på olika branscher. Det känns tryggt att ha Poolia som arbetsgivare.

Så länge man kan börja någonstans blir möjligheterna större att i framtiden hitta något som passar en perfekt.

 

/Gina Hendo

ginahendo.png

 

 

 

 

 


Är du också intresserad av att jobba som konsult? Gå in och registrera dig här! 

Eller du kanske vill läsa fler konsultcase?

Levar's konsultresa

IT-konsulten Robin

Cissel's steg in på arbetsmarknaden

 

LinkedIn-guide för nybörjare Ladda ner guiden här!

Efter min examen och en liten bit in i mitt jobbsökande märkte jag att det inte var så enkelt att hitta ett jobb inom näringsfysiologi. I samma veva tog jag kontakt med Poolia Life Science Engineering som hjälpte mig att bli konsult på AstraZeneca som laboratorieingenjör.