HR-chef: Därför ska du bli partner med en rekryteringsbyrå för dina IT-rekryteringar

personal-inom-teknik

En rekryteringsbyrå utmanar dig

Att som HR-ansvarig själv genomföra en rekrytering inom IT är inte lätt. Du behöver sätta den där specifika kravprofilen, genomföra rätt bedömning av kandidatens kompetens och även se till att du säljer in tjänsten och ert företag på rätt sätt för en IT-kandidat. En rekryteringsbyrå är en partner som ser till att utmana dig, och ställer frågor som du kanske inte tänkt på. En utomstående partner hjälper dig att se utanför boxen och se kandidater ur ett annat perspektiv. 

Har tiden och vet vad som fungerar

En extern partner vid IT-rekrytering har det du troligtvis saknar, tiden som krävs för att söka efter kandidater. Medan du som HR-chef bara har rekrytering som ett av dina ansvarsområden, så är rekrytering det enda en rekryteringsbyrå gör. 

Det finns också väldigt mycket erfarenhet och kunskap att hämta hos en partner inom just IT-rekrytering, så att du får reda på vad som faktiskt fungerar. Har du till exempel koll på vilka kanaler som fungerar bäst för att sprida er annons? Eller hur ett riktigt bra annonseringsverktyg fungerar, som hjälper er hitta även de passiva jobbsökarna?

Inom IT är det också viktigt att ställa rätt frågor; att använda rätt språk helt enkelt. En extern byrå med erfarenhet vet hur man exempelvis talar “programmeringsspråk” för de tekniska bitarna, men även vilka mjuka värden som bör tryckas på. 

Ser helikopterperspektivet på er arbetsplats och hjälper till med spridning

Medan du som HR-chef givetvis har koll på er arbetsplats förmåner och värderingar, så är detta en högst individuell tolkning som gör att du kanske vill trycka på vissa förmåner som inte alls tilltalar en kandidat inom IT. En rekryteringsbyrå hjälper dig att se helikopterperspektivet, så att erbjudandet till er IT-rekrytering blir högst relevant för den sökande. Att kommunicera att ni är en attraktiv arbetsplats är ett viktigt sätt att marknadsföra er på, och för att detta ska fungera är det också viktigt att få bra spridning. Tar du hjälp av en partner så kan du få hela dess nätverk på köpet. Här på Poolia hjälper alla kollegor till med att sprida annonser på LinkedIn, vilket leder till en väldigt bra spridning. 

Checklista: Kvalitetssäkra din rekryterings- och bemanningspartner inom IT    Ladda ner guiden här

Vill du veta mer om hur du ska rekrytera inom IT? Hör av dig till oss på Poolia IT. Eller ta reda på varför marknadens främsta IT-specialister INTE vill jobba hos dig. 

Även om du som HR-ansvarig är van vid att rekrytera och har goda kunskaper kring det, så kan det vid vissa rekryteringar vara direkt nödvändigt att ta hjälp av en rekryteringsbyrå. Ett sådant fall är vid just IT-rekryteringar. Läs blogginlägget: HR-ansvarig –leta inte IT-kompetens på egen hand. Anledningen till det är att kandidater inom IT är så otroligt eftertraktade och därför är det lika viktigt att hitta rätt person som att sälja in ert erbjudande på rätt sätt. Läs vidare för att få en bättre förståelse för vad du har att vinna på av att ta hjälp från en rekryteringsbyrå inom IT.