Så landar du drömjobbet – 5 smarta tips!

Salandardudromjobbet

De flesta drömmer om det där speciella jobbet som både ska vara roligt och utmanande, samtidigt som du ska kunna stå bakom företagets värderingar och ha härliga kollegor. Men hur hittar du det? I det här blogginlägget går vi igenom fem enkla tips på hur du kan gå tillväga för att hitta ditt drömjobb.

1. Vad vill du egentligen?

Först och främst måste du reda ut vad du egentligen vill göra, vad som passar dig bäst och vad du är bra på. Inte vad som låter creddigt eller vad marknaden vill att du ska göra efter din utbildning. Hittar du ett jobb som du tycker är roligt så kommer du även göra ett bra jobb. Så enkelt är det!

2. Våga chansa!


Visst, ibland (eller ganska ofta) kanske du inte får det jobbet som du själv tycker passar dig bäst just nu. Då kanske du inte ska fortsätta söka med ljus och lykta efter "drömjobbet" – utan istället börja se dig om efter något annat alternativ. Det handlar om att våga ta det där 3-6 månaders uppdraget eller föräldravikariatet på ett år. Gör du ett bra jobb så leder det oftast till en längre anställning eller ett steg till en ny utmaning. Alla jobberfarenheter är bra!

3. Var öppen


Ibland kan det kännas pinsamt att berätta för andra att du är arbetslös eller arbetssökande, men det är faktiskt precis vad du ska göra! Berätta om det på LinkedIn, festen, gymmet och middagen – berätta i alla möjliga forum. På så sätt får fler reda på det och kan ta det vidare i sina nätverk. Vips så är det någon som känner någon som har ett jobb till dig!

 

10 steg till drömjobbet Ladda ner guiden här!4. Gör dig synlig för rekryterare

LinkedIn har en funktion som du kan klicka i för att göra dig synlig för rekryterare. Du hittar den under “Jobb”, och där får du svara på två olika frågor och sen välja om du vill slå på en signal som visar att rekryterare får kontakta dig. Jättebra för dig som söker jobb!

5. Vässa din LinkedIn-profil

Det räcker inte bara att slå på signalen för att rekryterare ska se dig, utan för att de faktiskt ska hitta dig behöver du ha en komplett profil och en presentation där du kort beskriver vad du vill göra, men framför allt använda nyckelord för det yrke och bransch du är intresserad av. Det kan exempelvis vara att du vill jobba med försäljning. Då är det viktigt att du har nyckelord som “försäljning” och “sales” i din profil så att rekryteraren hittar dig.


Dessa fem tips kan ta dig ett steg närmare ditt drömjobb. Lycka till!

 

Lästips:

Så klär du dig på jobbintervjun

Svårt att nätverka? Här är 3 tillfällen då du bör ta chansen