Charlottes marssvep

Hej kära läsare!

Är du mitt uppe i att hitta personal eller söker du själv efter nytt jobb? Då hoppas jag att du får en skjuts i processen av månadens svep.

Den här gången är det jag, Charlotte Hoflin, som fått glädjen att introducera mig själv och dela med mig av några värdefulla insikter. Jag axlar rollen som vd för Poolia Ekonomi vilket innebär ett otroligt spännande och betydelsefullt uppdrag; att hjälpa människor till nya arbeten. Jag har förmånen att få skapa långsiktiga relationer med våra kunder, konsulter och kandidater inom ekonomisektorn. Tillsammans har vi väldigt roligt om dagarna.

Jag vill börja med att lyfta några tips till dig som söker en ny medarbetare. Som rekryterande chef är det viktigt att komma ihåg båda parters perspektiv i processen. Kandidaten ska välja bolaget, rollen och inte minst också sin nya chef. Attraktiva kandidater har ofta flera alternativ att välja mellan och det gäller att säkerställa att du som rekryterande chef ger en ärlig bild av bolaget, rollen och ditt eget ledarskap. Värnar du om kandidatupplevelsen kommer du samtidigt stärka företagets egna varumärke. Här kan du läsa om hur vi på Poolia ständigt optimerar vårt kandidatfokus. Du får inte heller missa våra bästa tips om att rekrytera på distans. Och apropå god kommunikation är årets digitala ledare – Peter Hellgren, en sann inspirationskälla. Här kan du ta del av hans lärdomar från en imponerande digitaliseringsresa. 

Nu till dig som är på jakt efter nytt uppdrag; låt Poolia guida dig till ett lättläst cv och personligt brev. Säkerställ att det tydligt framgår vilka ansvarsområden och arbetsuppgifter du tidigare har haft. Formulera även svar på den viktigaste frågan av dem alla, vad just du skulle tillföra om du fick jobbet. Sist men inte minst – var aktiv men selektiv, sök de arbeten du verkligen vill ha och ge inte upp. Att hitta drömjobbet kan ta tid men du kommer samtidigt öva dina färdigheter i att gå på intervju!

Varma hälsningar,

Charlotte Hoflin
vd Poolia Ekonomi

 

Vad är mest kostnadseffektivt: rekrytera själv, hyra in personal eller ta in  hjälp? Ladda ner vår guide!