Årets bästa läsning 2020

Poolia 2020
Det har blivit dags att lista fem av våra populäraste blogginlägg från året:

1. Tre tester som kommer att revolutionera dina rekryteringar

Tester är ett värdefullt verktyg i rekryteringsprocesser och fungerar som ett komplement för att säkerställa kandidatens lämplighet. Vi på Poolia är certifierade användare av en rad välbeprövade begåvningstester, personlighetstester och integritetstester som kan revolutionera dina rekryteringar på alla nivåer. Läs mer här

2. Fem retoriktips inför den digitala jobbintervjun

Att ses digitalt har blivit en del av vardagen, men att nå ut genom skärmen kan kännas utmanande, inte minst under en anställningsintervju. Träna på våra fem retorik-knep här för att känna dig redo och lugn när det är dags.

3. Vad är en kompetensbaserad intervju?

Poolia använder sig av kompetensbaserad intervjuteknik för att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Här reder vi ut vad det innebär med kompetensbaserad rekrytering och hur du som kandidat kan förbereda dig på vanligt förekommande frågeställningar.

4. Tre tips för ergonomiskt hemarbete

När perioden av hemarbete fortsätter längre än väntat får ergonomi inte glömmas bort. Ta del av våra tre enkla knep för alla miljöer som förebygger stelhet och onödiga spänningar här

5. Därför ska du arbeta som konsult

Vi märker av en ökad nyfikenhet kring konsultrollen och ser att allt fler är beredda att byta anställningsform. Vilka är egentligen skillnaderna mellan en tillsvidareanställning och en konsulttjänst? Här förklarar vi vad begreppet innebär.

7 steg mot en framgångsrik rekrytering Ladda ner guiden här

Fler kandidater som befinner sig mellan jobb, högtryck på HR-sidan och en rekryteringsvärld som behövt anpassa sig till digitala processer – att 2020 präglats av pandemin märks tydligt även i vår bloggstatistik.