Inte råd med en hel rekrytering? Köp delar av den!

delmoment.jpg

Delmomenten: 

Arbetspsykologiska tester – det finns många olika och dem kan ni läsa om här.

Behovsanalys – hur ser ert behov ut på arbetsplatsen, vilka kommer ni samarbeta med, kommer ni att anställa flera samtidigt? På så sätt får ni ytterligare en parameter i er utvärdering. Ladda ner guiden: Så gör du en ännu bättre behovsanalys!

Intervjuer – vi gör både korta, långa och fysiska intervjuer samt telefonintervjuer, gärna flera men olika personer.


Bakgrundskontroller – här gör vi djupgående bakgrundskontroller av identitet, cv och betyg samt en djupare kontroll av personens engagemang längre bak i tiden.


Referenstagning – minst två utifrån ett fastställt referenschema, fördelen är att vi ställer samma frågebatteri till flera referenser och jämför svaren.

Urval – vi gör ett första urval som gör det lättare för er HR-avdelning att ta vid.

Kompetensanalys – vi reder ut hur er kompetens ser ut på företaget, var glappen finns och vad som behövs vidareutvecklas?

Teamanalys – vi tittar på hur ni fungerar som team? Behöver ni göra några justeringar för att arbeta bättre tillsammans?

Vad är fördelen med att bara välja ett delmoment?

Att anlita ett bemanningsföretag för att få hjälp med vissa delmoment är ett bra sätt för dig som inte har tiden eller pengarna. Fördelen med delmoment är att du som rekryterande chef har god insyn i processen och du kan även styra den i den riktning du vill. Det kan till exempel vara så att du vill sköta alla intervjuer själv men skulle vilja få hjälp med att göra tester och urval. Med hjälp av specialister får du en helt annan höjd på din rekrytering och eftersom du enbart har köpt in delar av den, är det fortfarande du som har kontroll över helheten. Du får även tid över till att lägga mer krut på de delar som du själv har hand om.


Gillade du det här inlägget? Då kanske du vill läsa:

Därför väljer kandidaterna ditt företag
Så minskar du risken för en felrekrytering
Du kommer tjäna på ett ramavtal med ett bemanningsföretag – vi berättar varför!

 Därför lönar det sig att anlita ett bemanningsföretag  Den effektivaste hjälpen vid rekryteringar Ladda ner guiden här

 

Rekrytering tar mycket tid och pengar. Framför allt eftersom en felrekrytering kostar ännu mer. Här kan du läsa hur mycket du förlorar på en felrekrytering. Många har dessutom inte tiden att lägga på en rekrytering. Läs hur mycket en rekrytering tar. I det här inlägget går vi igenom vilka delmoment du kan köpa och varför det är en fördel.